Vitamine B2 (Riboflavine) voor energie | Supplementinfo.nl Skip to content

Vitamine B2 (Riboflavine)Vitamine B2, of riboflavine, is een vitamine die net als andere B-vitamines nodig is voor de energieproductie in ons lichaam. Daarnaast is vitamine B2 belangrijk voor een gezonde huid, het haar en de nagels. Ook speelt het een rol in de bloedcellen, instandhouding van het zenuwstelsel en de spijsvertering.

In een vitamine B- complex

Vitamine B2 is meestal onderdeel van een multi of vitamine B-complex, met meerdere B-vitamines. Alle B-vitamines zijn betrokken bij het vrijmaken van energie en hebben een functie in het zenuwstelsel. Een vitamine-B complex kan, als aanvulling op de voeding, worden ingezet bij inspanning, in stresssituaties en vermoeidheid.

Voor huid, hoofd en ogen

Vitamine B2 is belangrijk voor het behoud van gezond weefsel en kan bijdragen aan het behoud van een gezonde huid. Daarnaast is het goed voor het gezichtsvermogen.

Riboflavine wordt in hoge doseringen gebruikt ter verzachting van het hoofd, eventueel gecombineerd met magnesium

Vitamine B2 in voeding

Vitamine B2 zit vooral in zuivel, vlees en groente.

Ook wordt het in de voedingsmiddelenindustrie gebruikt als (gele) kleurstof. Een vitaminepreparaat dat vitamine B2 bevat, geeft een (geheel onschuldige) opvallende gele verkleuring van de urine.


Referentie- inname: 1,4 milligram

Veilig: Geen ongewenste effecten bekend