Vermoeide benen | Supplementinfo.nl Skip to content

OPC

Druivenpitextract (OPC) is vooral bekend vanwege de krachtige werking als anti-oxidant en de positieve invloed op hart- en bloedvaten. Ook in pijnboombast en rode wijn zit OPC.

OPC richt zich vooral op het bindweefsel, waaronder de vaatwanden, en helpt om de bloedvaten schoon en soepel te houden. Tevens bevordert het de doorbloeding van de benen. Wanneer je zware benen hebt, kun je baat hebben bij een voedingssupplement met OPC.

Ginkgo BilobaBenen

Supplementen met gingko worden gebruikt ter bevordering van de bloedcirculatie, met name naar het hoofd en de ledematen. Ginkgo kan de doorbloeding bevorderen en daarom helpen bij koude handen en voeten of zware benen.

Paardenkastanje

De paardenkastanje (Aesculus hippocastanum), ook wel wilde kastanje genoemd, is een loofboom waarvan de vruchten in voedingssupplementen worden verwerkt. Verwar ze niet met de tamme kastanje, die je gewoon in de keuken gebruikt.

De paardenkastanje bevat verschillende actieve stoffen die een gunstige invloed hebben op de vaatwanden. Het bevordert de doorbloeding en is goed voor de vochthuishouding. Daarom worden voedingssupplementen met paardenkastanje gebruikt bij vermoeide, zware benen en bij ontsierende aderen.