Zelf aan je gezondheid werken | Supplementinfo Skip to content

In 2500 wachtkamers van huisartsen worden patiënten geïnformeerd over het nut van voedingssupplementen voor hun gezondheid. In de folder ‘Zelf aan je gezondheid werken’ ligt de nadruk op zelfredzaamheid en welke rol voedingssupplementen hierin kunnen spelen. Dit is voor iedereen verschillend. Elk mens is immers uniek en iedereen leeft, eet en beweegt anders.

Folder huisartsen praktijkenHet voornaamste doel is om mensen onafhankelijk te informeren en ze bewust te maken van de mogelijkheid met supplementen als aanvulling op een gezonde voeding, zelf aan de gezondheid te werken. Slechts 10% van de mensen eet dagelijks twee stuks fruit, 250 gram groente en één keer per week verse vis, wat een aanbeveling van de overheid is. Volgens de voedselconsumptiepeiling van het RIVM gebruikt bijna de helft van alle Nederlanders supplementen. Dit gebeurt vaak om een bepaalde redenen, bijvoorbeeld omdat iemand zwanger wil worden, een donkere huid heeft, 50+ of veganist is. Of omdat er extra behoefte is door veel sporten, stress, roken en/of het gebruik van bepaalde medicijnen. Nog niet iedereen is op de hoogte dat voedingssupplementen een extra steuntje in de rug kunnen zijn om de gezondheid te ondersteunen.

De folder informeert en beantwoordt vragen. Wat zijn redenen om voedingssupplementen te gebruiken? Wat adviseert de overheid over vitamine D, vitamine K, foliumzuur en vitamine B12? Welke supplementen zijn het meest populair volgens consumenten zelf? Welke informatie staat in het Supplementen- en Gezondheids ABC? Hoe werkt de Schijf voor jouw Lijf met advies op maat?

Folder met informatie over voedingssupplementen voor je gezondheid