Zwangerschap en gezonde voeding| Schijf voor jouw Lijf Skip to content
Raya van Rijn staand

RAYA VAN RIJN 

Is zwanger

Raya is al gestart met het slikken van foliumzuur, zodat ze het risico van haar baby op een open ruggetje verlaagt. Ook heeft ze zich verdiept in voeding en gezondheid tijdens de zwangerschap.

Tijdens een zwangerschap zijn meer voedingsstoffen nodig. Gezonde voeding kan met een voedingssupplement aangevuld worden. Voor, tijdens en na de zwangerschap. Dit ondersteunt de gezondheid van moeder en baby. Tijdens en zelfs voor een zwangerschap zijn diverse extra’s nodig.

 

Foliumzuur

Foliumzuur speelt een rol bij de aanleg van de hersenen en het ruggenmerg. Extra foliumzuur, al vanaf voor de zwangerschap, verlaagt het risico op een baby met een open ruggetje.

 

Vitamine D

Vrouwen die zwanger zijn, hebben extra vitamine D nodig voor een goede botopbouw van het kind. Via de voeding is dit vaak niet haalbaar. Vitamine D of vitamine D in een multi kan in de extra behoefte voorzien.

 

Vitamine A

Voor de groei van de baby, is tijdens de zwangerschap de behoefte aan vitamine A hoger. Maar te veel vitamine A (dagelijks meer dan 3.000 microgram) kan schade toebrengen aan het kindje.

 

Multi’s

Van veel vitamines en mineralen is tijdens de zwangerschap iets extra nodig. Een multi speciaal voor zwangere vrouwen kan een zinvolle aanvulling zijn op de dagelijkse voeding.

 

Omega-3 vetzuren

Omega-3 vetzuren zitten vooral in vette vis. Ze zijn van belang voor de aanleg van hersenen, zenuwstelsel en de ogen van het ongeboren kind. Met visoliecapsules kan de inname van omega-3 vetzuren eenvoudig worden verhoogd.

 

Probiotica

Er zijn aanwijzingen dat probiotica tijdens de zwangerschap gunstig zijn voor de ontwikkeling van het afweersysteem en de darmflora van de baby.

 

Kruiden

Kruiden als melisse en venkel worden bij de zwangerschap gebruikt om de spijsvertering en de maag te ondersteunen.

Sommige kruiden zoals gember, berendruif, moederkruid, rozemarijn, salie en senna kunnen beter niet worden gebruikt tijdens de zwangerschap.

 

Zink

Zink speelt een rol bij de vruchtbaarheid. Dit geldt voor zowel vrouwen als mannen.