Voedingssupplementen voor de blaas | supplementinfo.nl Skip to content

Cranberry

De bessen van de cranberry bevatten stoffen die de weerstand in de blaas kunnen verhogen. Cranberry wordt daarom al lange tijd gebruikt om de blaas schoon te houden. Voor vrouwen die ondersteuning van de blaas kunnen gebruiken kan cranberry een goede aanvulling zijn.

BrandnetelBlaas

Brandnetelbladeren hebben een (licht) diuretisch effect en kunnen bijdragen aan de grondige doorspoeling van urineleiders, blaas en plasbuis. Dit komt de gezondheid van de blaas en urinewegen ten goede.

Probiotica

Probiotica zijn gunstige bacteriestammen die een goede darmflora bevorderen. Dit is belangrijk voor de weerstand. Er zijn veel verschillende bacteriesoorten met soms verschillende eigenschappen. Een combinatie van bacteriestammen kan zorgen voor een bredere werking. Voor meer informatie lees het volgende artikel.

We consumeren al sinds mensenheugenis grote hoeveelheden bacteriën in voedsel in de vorm van gefermenteerde voeding als bier, kaas of yoghurt.

Zink

Dit mineraal kan een rol spelen ter ondersteuning van de goede vruchtbaarheid. Zink is ook betrokken bij de aanmaak van verschillende hormonen, waaronder insuline en geslachtshormonen. Ook voor een normale prostaat is zink goed.

Zaagpalm

Zaagpalm is een soort palmboom. Voedingssupplementen gemaakt van de vrucht van deze boom worden veel gebruikt door mannen. De fytosterolen in zaagpalm hebben een positieve invloed op de prostaat en daarmee op de plasfunctie. Dit komt de plasfunctie en –frequentie ten goede.

Lycopeen

Lycopeen geeft de kenmerkende rode kleur aan vruchten als tomaat, rozenbottels en watermeloen. Er is wetenschappelijk onderzoek gaande over de beschermende rol van lycopeen voor de prostaat. Vraag een arts, therapeut of andere deskundige om advies.

Brandnetel

Supplementen met de wortel van brandnetel kunnen helpen de prostaatfunctie te ondersteunen. Dit komt de plasfunctie en –frequentie ten goede.