Voedingssupplementen bij de overgang | supplementinfo.nl Skip to content

Soja isoflavonen

In landen waar mensen veel sojaproducten eten, blijken overgangsverschijnselen minder voor te komen. Bijvoorbeeld in Azië waar men veel producten als tofoe en sojamelk gebruikt. Het zijn de isoflavonen in soja die dit gezondheidseffect lijken te geven. Isoflavonen zijn plantaardige stoffen die een vergelijkbare werking hebben als het vrouwelijke hormoon oestrogeen. Vandaar dat isoflavonen kunnen helpen bij vrouwen met overgangsverschijnselen, bij opvliegers en prikkelbare gevoelens. Ook werkt het waarschijnlijk positief op de botgezondheid van vrouwen na de overgang. Er is nog meer wetenschappelijk bewijs nodig om deze invloed te bevestigen.

Zilverkaars

Zilverkaars is een plant die helpt bij overgangsverschijnselen. De wortel werd traditioneel door Indianen gebruikt tijdens de menstruatie en in de overgang.

Tegenwoordig wordt zilverkaars in voedingssupplementen verwerkt. Deze plant kan helpen bij typische overgangsverschijnselen, zoals opvliegers, nachtelijk zweten en wisselende stemmingen.

Voedingssupplementen met zilverkaars kunnen vrouwen in de menopauze helpen bij typische verschijnselen als opvliegers, nachtelijk zweten en wisselende stemmingen.

Hop

Voedingssupplementen met hop kunnen vrouwen in de menopauze helpen bij opvliegers, hoewel hier meer wetenschappelijk bewijs voor nodig is.