Voedingssupplementen voor ouderen | supplementinfo.nl Skip to content

Wanneer je ouder wordt, verandert je lichaam. Door veranderingen in je stofwisseling, huid, botten en gewrichten kan je lichaam behoefte hebben aan extra voedingsstoffen. Zo adviseert de Gezondheidsraad aan ouderen om extra vitamine D uit supplementen te nemen om de botten sterk te houden. Op oudere leeftijd neemt de aanmaak van vitamine D door ons lichaam namelijk af.

Tevens speelt voeding een niet te verwaarlozen rol om op oudere leeftijd gezond te blijven en hart en vaten in goede conditie te houden. Het binnenkrijgen van de juiste voedingsstoffen is daarom ook op oudere leeftijd belangrijk.

Vitamine D

Vrouwen boven de 50 jaar hebben per dag 10 microgram extra vitamine D nodig. Voor mannen geldt dit niet, tenzij ze een donkere huid hebben of niet vaak buiten komen. Vanaf 70 jaar heeft iedereen, zowel mannen als vrouwen 20 microgram extra vitamine D per dag nodig. Kijk op de verpakking van het voedingssupplement hoeveel vitamine D in het product zit.

Vitamine B12

Voor ouderen kan een vitamine B12 supplement gewenst zijn. Wanneer zij deze vitamine minder goed opnemen kunnen er bepaalde klachten ontstaan. Het is dan verstandig om een arts te raadplegen. Suppletie met vitamine B12 kan onder andere de fitheid en concentratie gunstig beïnvloeden.

Glucosamine

Glucosamine kan een rol spelen bij het behoud van soepele gewrichten. Op oudere leeftijd kan het vermogen van het lichaam afnemen om deze bouwstof aan te maken. Een glucosaminesupplement van 1.200 mg kan dan wenselijk zijn.

Omega-3 vetzuren

Regelmatig vette vis eten is goed voor het geheugen. Dit houdt verband met de omega-3 vetzuren die in vette vis zitten. Met visoliecapsules kun je de inname van omega-3 vetzuren verhogen. Goed als je geen 2 keer per week (vette) vis eet.

Probiotica

Bij senioren kan de samenstelling van de darmflora veranderen, bijvoorbeeld als gevolg van medicatie. Probiotica kunnen de darmen ondersteunen.