Omega-3 visoliecapsules | Supplementinfo.nl Skip to content

Omega-3 vetzuren spelen een unieke rol in het ondersteunen van hart en bloedvaten.

De vetzuren in de omega-3-familie zijn alfalinoleenzuur (ALA), eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Van EPA en DHA zijn de meeste gezondheidseffecten bekend. EPA is belangrijk voor het behoud van gezonde cellen, voor soepele gewrichten en om het afweersysteem te ondersteunen. DHA speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling en het functioneren van de hersenen en het zenuwstelsel.

EPA en DHA komen vrijwel uitsluitend voor in vette vis en staan daarom ook bekend als visvetzuren.

ALA, dat in plantaardige olie kan zitten, kan beperkt worden omgezet in EPA en DHA. De Gezondheidsraad adviseert 450 mg EPA/DHA per dag. Als je niet 2 keer per week (vette) vis eet, zijn voedingssupplementen een goede aanvulling. Met visoliecapsules kun je de inname van EPA en DHA verhogen.

Visoliecapsules voor geheugen en concentratie

Omega-3 vetzuren EPA en DHA zijn van belang voor een goede werking van de hersenen. Er is veel onderzoek gedaan naar omega-3 vetzuren en er is overtuigend bewijs voor een positieve invloed van het vetzuur DHA op onze hersenen. Voor de invloed van het vetzuur EPA op, concentratie, rust en gemoedstoestand is meer onderzoek nodig.

Hart en vaten

Omega-3 vetzuren EPA en DHA zijn gunstig voor hart en bloedvaten. Zo hebben ze beiden een gunstige werking op de bloeddruk en helpen ze het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen. Door je voeding aan te vullen met visoliecapsules kun je de inname van omega-3 vetzuren verhogen.

Senioren

Uit onderzoek blijkt dat het regelmatig eten van vette vis goed is voor het geheugen. Ook helpt het voor een goed zichtvermogen. Met visoliecapsules kun je de inname van EPA en DHA verhogen. Als je niet 2 keer per week (vette) vis eet, zijn voedingssupplementen een goede aanvulling.

Kinderen

Er zijn sterke aanwijzingen dat EPA en DHA gunstig zijn voor de ontwikkeling van de hersenen voor de geboorte en de eerste jaren daarna. En op latere leeftijd voor de concentratie, het gedrag en het leervermogen van kinderen.

Zwangeren

VisolieOmega-3 vetzuren EPA en met name DHA zijn onder andere belangrijk voor de ontwikkeling van hersenen en netvlies van de ogen van het ongeboren kind. Door je voeding aan te vullen met visoliecapsules kun je de inname van omega-3 vetzuren verhogen.