Veilige voedingssupplementen voor sporters

Veilige voedingssupplementen voor sporters

20 november 2014

NPN begrijpt dat de Dopingautoriteit zich zorgen maakt over vervuilde supplementen. Sporters moeten kritisch zijn op de supplementen die ze gebruiken en ook consumenten raden we aan alert te zijn bij de aankoop van supplementen. Voedingssupplementen die direct besteld worden uit de Verenigde staten en andere niet-Europese landen kunnen stoffen bevatten die in Europa niet toegestaan zijn en stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid. Vooral in afslankproducten en sportproducten worden regelmatig verboden middelen aangetroffen.

Topsporters bevelen we aan om gebruik te maken van NZVT gekeurde voedingssupplementen. NZVT staat voor het Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport. Supplementen met een NZVT logo en/of product-batch combinaties die vermeldt staan op de website van de Dopingautoriteit hebben zware kwaliteitstesten ondergaan. Deze producten bieden de hoogst mogelijke garantie dat ze geen dopinggeduide stoffen bevatten.

Andere consumenten kunnen supplementen die in Nederland gekocht worden in het reguliere kanaal of de grotere webshops en onder toezicht staan van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit, met een gerust hart blijven gebruiken.

NPN kijkt met interesse uit naar het resultaat van het kwaliteitsonderzoek van de dopingautoriteit. Ze zet zich samen met NOC*NSF en de Nederlandse dopingautoriteit in dat supplementen ook voor topsporters veilig te gebruiken zijn.
logonzvt