Redenen voor gebruik van supplementen | Supplementinfo Skip to content

De belangrijkste redenen om een voedingssupplement te gebruiken zijn het verbeteren (45%) en behouden (33%) van de gezondheid.Dit blijkt uit Amerikaans onderzoek naar de motivatie van volwassenen om voedingssupplementen te gebruiken.
Meer dan de helft van de Amerikaanse volwassenen gebruikt één of meer voedingssupplementen. Multivitamine-mineralensupplementen werden het meest gebruikt, gevolgd door calcium-, omega-3- en visoliesupplementen.

Vrouwen gebruiken vaak calciumsupplementen voor de botgezondheid (36%), terwijl mannen vaker supplementen gebruiken voor de gezondheid van het hart en/of om het cholesterolgehalte te verlagen (18%). Ouderen (≥ 60 jaar) noemen vaker hart-, bot-, gewrichts- en ooggezondheid als reden om een voedingssupplement te gebruiken.

Slechts 23% van de voedingssupplementen wordt gebruikt op advies van een (para)medicus. Gebruikers van voedingssupplementen rapporteren vaker dat zij een goede tot uitstekende gezondheid hebben, gebruiken beperkt alcohol, vermijden sigarettenrook en bewegen vaker dan niet-gebruikers. Dit onderzoek bevestigt dat (Amerikaanse) supplementgebruikers een gezonde leefstijl hebben.

Lees de publicatie in JAMA Internal Medicine >>