Quercitine goed voor hart en vaten

Nieuwsbericht 23 juni 2011

TNO heeft ontdekt hoe dekt hoe de stof quercetine de hartgezondheid bevordert. Quercitine is een stof die veel voorkomt in thee, appelen, druiven, citrusvruchten, tomaten, broccoli en groene bladgroenten.

TNO stelt dat quercetine, vanwege de verwachte positieve effecten op ontstekingen, oxidative stress en ongewenste celgroei, een veelbelovende stof kan zijn om hart- en vaatgezondheid te bevorderen.

Bevolkingsonderzoek duidde er al op dat mensen die relatief hoge hoeveelheden quercetine via hun voeding binnenkrijgen weinig hart- en vaatziekten hebben. Quercetine behoort tot de flavonoïden, wat een groep van stoffen is die allemaal een sterke werking als anti-oxidant hebben. Men verwachtte dat de gezondheidsvoordelen van quercetine optreden vanwege de antioxidatieve en anti-inflammatoire eigenschappen ervan. Dat heeft TNO nu bevestigd.

Bron: EVMI

Delen: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn