Multivitamines voor de weerstand en als aanvulling | Supplementinfo.nl Skip to content

Een multi is een voedingssupplement met een groot aantal voedingstoffen, hoofdzakelijk vitamines en mineralen die we ook kennen uit groente en fruit. Dit kan aangevuld zijn met andere ingrediënten, zoals kruiden, enzymen of de natuurlijke stof co-enzym Q10, die iets extra’s doen voor je gezondheid. Een multi is een eenvoudige aanvulling op de voeding en wordt daarom door veel mensen gebruikt.

Multivitamine en gezondheid

Multi’s zijn er voor verschillende doelgroepen: voor kinderen, zwangere vrouwen en senioren bijvoorbeeld. Ze verschillen in samenstelling en hoeveelheden, zodat ze passen bij de behoefte van de gebruiker. Maar een multi kan ook zinvol zijn in speciale situaties, bijvoorbeeld voor extra weerstand.

multivitamine

Kinderen

Een multi kan voor kinderen een zinvolle aanvulling zijn, bijvoorbeeld voor slechte eters. Maar een multi kan meer doen dan tekorten in de voeding aanvullen. Er zijn aanwijzingen dat het gebruik van een multi de weerstand van kinderen kan verhogen.

Zwangere vrouwen

Van veel vitamines en mineralen is tijdens de zwangerschap iets extra nodig. Een multi voor zwangere vrouwen is daarom een zinvolle aanvulling op de voeding.

Weerstand

Om je weerstand een steuntje in de rug te geven, is een multi met vitamine A, B6, C, D, E en de mineralen ijzer, selenium en zink geschikt.

Sporten

Omdat fanatieke sporters meer vitaminen en mineralen verbruiken en uitzweten is een multi een goede aanvulling. Een multi voor sporters kent een speciale samenstelling afgestemd op de behoefte.

Afvallen

Als je aan de lijn doet, is het mogelijk dat je minder vitamines en mineralen binnen krijgt. Een multi als aanvulling helpt je om alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen.