Voedingssupplementen voor menstruatie | supplementinfo.nl Skip to content

Vitamine B6

Extra vitamine B6 kan helpen bij ongemakken rond de menstruatie, zoals prikkelbare gevoelens of gespannen borsten. Vitamine B6 biedt tevens verzachting aan het hoofd.  Deze vitamine reguleert de aanmaak en de activiteit van hormonen in het lichaam, vooral van de vrouwelijke hormonen.

Vitamine B6 zit onder andere in vlees, ei en graanproducten.

Zilverkaars

Zilverkaars is een plant die helpt bij overgangsverschijnselen. De wortel werd traditioneel door Indianen gebruikt tijdens de menstruatie en in de overgang.

Tegenwoordig wordt zilverkaars in voedingssupplementen verwerkt. Deze plant kan helpen bij typische overgangsverschijnselen, zoals opvliegers, nachtelijk zweten en wisselende stemmingen.

GLA

GLA is een vetzuur afkomstig uit zaden van de teunisbloem, de borageplant en zwarte bessen. GLA komt nauwelijks in de dagelijkse voeding voor. Het lichaam maakt dit vetzuur zelf aan uit linolzuur, dat wel veel voorkomt in voeding, zoals zonnebloemolie. In sommige situaties kan extra GLA zinvol zijn, ter aanvulling op de voeding.

GLA kan ondersteuning bieden bij ongemakken vóór de menstruatie, zoals stemmingswisselingen, gespannen borsten of eetbuien. Maar meer onderzoek is nodig om dit te kunnen aantonen. Uit de praktijk blijkt dat het wel enkele maanden kan duren voordat een gunstig effect van GLA merkbaar is.