Koper voor zuurstoftransport, bindweefsel, pigment in huid en haar | Supplementinfo.nl Skip to content

Koper is een mineraal dat betrokken is bij meerdere lichaamsfuncties. Waaronder zuurstoftransport, het soepel houden van bindweefsel, de vorming van pigment in haar en huid en de werking van het afweersysteem.

Zuurstoftransport in het lichaam

Koper speelt een belangrijke rol bij het zuurstoftransport in het lichaam. Het zorgt ervoor dat ijzer wordt vastgelegd in hemoglobine, dat zuurstof in het bloed bindt. Dit is belangrijk voor alle lichaamsfuncties.

Koper voor bindweefsel, pigment en weerstand

Koper is  goed voor het bindweefsel en ondersteunt de botvorming. Koper is ook betrokken bij de pigmentatie van huid en haar. Dit zorgt voor verkleuring van je huid en haar. Tevens heeft koper effect op het afweersysteem. Het vormt ook een onderdeel van ons lichaamseigen anti-oxidant systeem.

Waar zit koper in?

Koper zit onder andere in groente, fruit, vlees en brood. Ter aanvulling op de voeding wordt koper ook in sommige multi’s toegevoegd. Je kunt er voor kiezen je voeding aan te vullen met een multi, zodat je op een gemakkelijke manier voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt. Suppletie met alleen koper komt weinig voor.


Referentie- inname: 1.000 microgram

Veilig: 5.000 microgram