Kamille voor rust, ontspanning, weerstand en spijsvertering | Supplementinfo.nl Skip to content

Een kopje kamillethee voor een rustgevend gevoel, daar ben je vast bekend mee. Maar kamille (Matricaria recutitia) kan mogelijk ook een verzachtende invloed hebben op je maag en darmen.

Kamille voor rust en ontspanning

Kamille kun je gebruiken voor een rustgevend effect. Een kopje kamille thee of een voedingssupplement met een hogere dosering kamille kunnen daarbij helpen.

Weerstand van huid en slijmvliezen

Er zijn aanwijzingen dat kamille de weerstand van de huid en slijmvliezen versterkt, zowel bij inwendig als uitwendig gebruik. Op verschillende plekken in en op je lichaam zitten slijmvliezen. De meest bekende zijn die in de mond, keel, neus, ogen en rond de geslachtsorganen. Slijmvliezen zijn belangrijk voor een goede weerstand.

Spijsvertering

Kamille heeft waarschijnlijk een gunstige invloed op de maag- en darmfunctie, waardoor het de vertering kan bevorderen. Meer onderzoek hiernaar is nodig.

Waar zit kamille in?

Afhankelijk van het doel van gebruik, kun je kamille gebruiken als thee. Het is ook verkrijgbaar in verschillende soorten voedingssupplementen. Of in producten voor uitwendig gebruik, bijvoorbeeld voor op je huid.