Voedingssupplementen voor haar | supplementinfo.nl Skip to content

Vitamine B2

Vitamine B2 is belangrijk voor haar, een gezonde huid en nagels. Vitamine B2 zit vooral in zuivel, vlees en groente.

In de voedingsmiddelenindustrie wordt B2 gebruikt als (gele) kleurstof. Een vitaminepreparaat dat vitamine B2 bevat, geeft een (geheel onschuldige) opvallende gele verkleuring van de urine.

Biotine

Biotine hoort bij de B-vitamines, stimuleert de haargroei, helpt de huid gezond te houden en mogelijk ook de nagels. Vroeger werd Biotine ook wel vitamine H, van huid, genoemd.

Biotine komt in veel verschillende voedingsmiddelen voor, waaronder eieren, melk, sojaproducten, noten en pinda’s. Bovendien produceren de bacteriën in onze darm ook biotine.

Selenium

Selenium is betrokken bij de celdeling en kan daarom helpen om haar en nagels gezond te houden.

Zink

Zink is van belang voor de aanmaak van eiwitten en daarmee voor groei en vernieuwing van weefsel. Het speelt een rol bij het gezond houden van huid, haar en nagels.

Vitamine A

Vitamine A is van belang voor de vorming van cellen die in je huid voorkomen en daarom belangrijk voor de gezondheid van je huid. Deze cellen komen ook voor in je haar en tandvlees. Waarschijnlijk is vitamine A dus ook goed voor je tandvlees en haar, maar hiervoor is meer wetenschappelijk onderzoek nodig.

Bèta-caroteen

Bèta-caroteen geeft de kenmerkende oranje kleur aan groenten en fruit als worteltjes, mango’s en mandarijnen. Bèta-caroteen kan door het lichaam omgezet worden in vitamine A, al gebeurt dit maar beperkt. Bèta-caroteen is, net als vitamine A, erg belangrijk voor haar, tanden en huid, groei en het gezichtsvermogen. Het lichaam zet niet meer bèta-caroteen om in vitamine A dan het nodig heeft. De inname van bèta-caroteen leidt daarom niet tot een erg hoog vitamine A-niveau.

Koper

Koper is betrokken bij de pigmentatie van huid en haar, het afweersysteem en vormt een onderdeel van ons lichaamseigen anti-oxidantsysteem. Koper is ook goed voor het bindweefsel en ondersteunt de botvorming.

Koper zit onder andere in groente, fruit, vlees en brood.