Geheugen

Om je goed te voelen moet je lichaam én geest verzorgen. Dus ook je hersenen. Veel vitamines en mineralen zijn betrokken bij de werking van de hersenen. De B-vitamines zijn belangrijk voor de energievoorziening van de hersenen. De vitamines C, D, E en mineralen als ijzer, magnesium, zink en selenium hebben een rol in de ontwikkeling van de hersenen en het gedrag. Deze stoffen krijgen we binnen met onze voeding, maar aanvulling met een voedingssupplement kan nuttig zijn.

Omega-3 vetzuren

Omega-3 vetzuren zitten vooral in vette vis en zijn van belang voor de hersenen. Er wordt veel onderzoek gedaan naar een gunstige invloed op geheugen, concentratie en gemoedstoestand. Met visolie kun je de inname van omega-3 vetzuren verhogen.

Multi

Veel vitamines en mineralen zijn betrokken bij de energievoorziening en signaalfunctie van de hersenen. Met een multi krijg je op een eenvoudige manier een heel scala aan extra vitamines en mineralen binnen.

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba bevordert de bloedsomloop in ons lichaam. Het kan helpen het geheugen te verbeteren en het concentratievermogen en de informatieverwerking te bevorderen.

Ginseng

Ginseng wordt gewaardeerd als concentratieverhogend middel en gebruikt bij geestelijke vermoeidheid.