Energie

Vitamine C

Vitamine C is betrokken bij het vrijmaken van energie en heeft een functie in het zenuwstelsel.

Vitamine B-complex

Alle B-vitamines zijn betrokken bij het vrijmaken van energie en hebben een functie in het zenuwstelsel. Een vitamine-B complex kan, als aanvulling op de voeding, worden ingezet bij inspanning, stresssituaties en vermoeidheid.

Co-enzym Q10

Co-enzym Q10 is betrokken bij de energieproductie in onze lichaamscellen. Mensen die zich meer dan gemiddeld moeten inspannen gebruiken vaak Q10 voor extra energie, meer spierkracht en een doelmatig zuurstoftransport. Meer onderzoek hiernaar is nodig. Q-10 komt in kleine hoeveelheden voor in de voeding, zoals in vlees en vis.

Cordyceps

Cordyceps is de gebruiksnaam van de paddenstoel Cordyceps sinensis. Deze paddenstoel wordt in hoofdzaak aangetroffen in de hooggebergtes van Tibet en China. Cordyceps wordt gebruikt voor extra energie bij vermoeidheid. En vanwege een gunstige invloed op bloedvaten en doorbloeding en ter bevordering van prestaties. Personen die cordyceps gebruiken geven aan dat zij zich lichamelijk fitter en geestelijk helderder voelen. Vraag een behandelend arts, therapeut of andere deskundige om advies.