Voedingssupplementen voor concentratie | Supplementinfo.nl Skip to content

Om je goed te voelen moet je lichaam én geest verzorgen. Dus ook je hersenen. Kinderen moeten geconcentreerd luisteren op school. In werk en sport zijn concentratie én ontspanning nodig om te kunnen presteren. En naarmate je ouder wordt, wil je er alles aan doen om je geheugen goed te laten functioneren.

Veel vitamines en mineralen zijn betrokken bij de werking van de hersenen. De B-vitamines zijn belangrijk voor de energievoorziening van de hersenen. De vitamines C, D, E en mineralen als ijzer, magnesium, zink en selenium hebben een rol in de ontwikkeling van de hersenen en het gedrag. Deze stoffen krijgen we binnen met onze voeding, maar aanvulling met een voedingssupplement kan nuttig zijn.

Omega-3 vetzuren

Omega-3 vetzuren zitten vooral in vette vis en zijn van belang voor de hersenen. Er wordt veel onderzoek gedaan naar een gunstige invloed op geheugen, concentratie en gemoedstoestand. Met visolie kun je de inname van omega-3 vetzuren verhogen.

Multi

Veel vitamines en mineralen zijn betrokken bij de energievoorziening en signaalfunctie van de hersenen. Met een multi krijg je op een eenvoudige manier een heel scala aan extra vitamines en mineralen binnen.

Sint janskruid

Sint janskruid kan worden gebruikt wanneer je je neerslachtig voelt en voor een goede nachtrust. Een positieve invloed is na enkele weken merkbaar.

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba bevordert de bloedsomloop in ons lichaam. Het kan helpen het geheugen te verbeteren en het concentratievermogen en de informatieverwerking te bevorderen.

Valeriaan

Valeriaan wordt veel gebruikt voor een goede nachtrust en bij spanningen.

Melatonine

Melatonine kan je helpen om sneller in slaap te vallen. Deze invloed is goed onderzocht bij een dosering van 1 mg en hoger. Voor een goede nachtrust blijft het belangrijk dat je ontspannen bent, je hoofd hebt leeggemaakt en regelmaat in je dag- en nachtritme hebt.

Passiebloem

De passiebloem heeft een gunstige invloed op het zenuwstelsel en helpt bij spanningen en om lekker te slapen.

Ginseng

Ginseng wordt gewaardeerd als concentratieverhogend middel en gebruikt bij geestelijke vermoeidheid.