Anti-oxidanten voor bescherming van weefsels | Supplementinfo.nl Skip to content

Anti-oxidanten zijn stoffen die gezonde cellen en weefsels in het lichaam beschermen tegen vrije radicalen. Vrije radicalen ontstaan continu in ons lichaam bij de energieproductie. Ze hebben nuttige functies, zoals het doden van bacteriën. Maar bij een overmaat kunnen ze de weerstand van cellen negatief beïnvloeden.

Anti-oxidanten voor bescherming

Sport

Bij fanatiek sporten of zwaar lichamelijk werk worden meer vrije radicalen gevormd. Sporters hebben een verhoogde behoefte aan anti-oxidanten uit groente en fruit. Er zijn ook supplementen met anti-oxidanten, voor wat extra bescherming tegen vrije radicalen.

Hart en vaten

Veel mensen gebruiken anti-oxidanten uit groente, fruit en supplementen om hun bloedvaten te ondersteunen.

Stress-situaties

Wanneer je regelmatige in stressvolle situaties zit, kan de hoeveelheid vrije radicalen in je lichaam sterk toenemen. Met anti-oxidanten ontstaat een betere bescherming tegen deze vrije radicalen

Overgewicht

Bij overgewicht verkeert je lichaam in een soort stresssituatie en komen veel vrije radicalen vrij. Anti-oxidanten uit groente en fruit, eventueel aangevuld met supplementen beschermen tegen vrije radicalen.

Anti-oxidanten in voedingAnti-oxidanten

Van groente en fruit is bekend dat ze anti-oxidanten bevatten. Bessen, broccoli, druivenpitten en groene thee zijn rijk aan deze stoffen.

Vitamine C en E, bèta-caroteen, selenium, koper, zink, co-enzym Q10 en OPC zijn bekend om een anti-oxidant werking.

In het lichaam werken verschillende anti-oxidanten samen. Daarom kun je het beste kiezen voor variatie in anti-oxidanten uit voeding eventueel aangevuld met supplementen met verschillende anti-oxidanten.