Voedingssupplementen bij (ontsierende) aderen | supplementinfo.nl Skip to content

OPC

OPC zit in de pitten van druiven en is vooral bekend vanwege de krachtige werking als anti-oxidant en de positieve invloed op hart- en bloedvaten. Ook in pijnboombast en rode wijn zit OPC. Aderen

OPC richt zich vooral op het bindweefsel, waaronder de vaatwanden, en helpt om de bloedvaten schoon en soepel te houden. Tevens bevordert het de doorbloeding. Wanneer je ontsierende aderen hebt, kun je baat hebben bij een voedingssupplement met OPC. Ook voor een goede vochthuishouding in de benen kan OPC zinvol zijn.

Paardenkastanje

De paardenkastanje (Aesculus hippocastanum), ook wel wilde kastanje genoemd, is een loofboom waarvan de vruchten in voedingssupplementen worden verwerkt. Verwar ze niet met de tamme kastanje, die je gewoon in de keuken gebruikt.

De paardenkastanje bevat verschillende actieve stoffen die een gunstige invloed hebben op de vaatwanden. Het bevordert de doorbloeding en is goed voor de vochthuishouding. Daarom worden voedingssupplementen met paardenkastanje gebruikt bij vermoeide, zware benen en bij ontsierende aderen.